Hondenmodeshow

.

Voor zeven honden en hun eigenaren uit Kronenburg en omgeving organiseren we een heuse hondenmodeshow. Baasje en hond krijgen de kans om eenmalig te shinen op de catwalk. De kleding wordt momenteel ontworpen door kinderen en volwassenen die lessen volgen bij Naaistudio de Stiksteek in Arnhem Zuid.

.

Arnhemse Koerier – wo 12 jun 2019:

Maud en haar model Buddy in zijn nieuwe jasje (Foto: )

door Hilde Wijnen

Bij Naaistudio De Stiksteek in Malburgen is het een drukte van jewelste. Hier wordt de laatste hand gelegd aan de collectie voor de hondenmodeshow op festival Karamba! in Kronenburg.

Arnhem – Onder leiding van Natali Nijman, eigenaar van de Stiksteek en Ingrid Govers, decor- en kostuumontwerper, maken zes jonge cursisten van een jaar of tien elk een jasje voor een van de deelnemende honden, zeven knappe viervoeters in alle soorten en maten. Aan de hand van foto’s hebben ze allemaal hun eigen model uitgekozen. Lotta: “Ik heb Daisy, want zij lijkt op een hondje bij mij in de straat.”

Recyclen

De grote tafel in het midden van de studio is bezaaid met kleine en grote jasjes, vlechten, hartjes en reepjes stof. “Alle hondenkleding wordt gemaakt van gerecyclede materialen. De jeans komen van 2Switch en het groene gaas zag ik liggen bij een nieuwe flat die gebouwd wordt hier in de buurt. Dat vond ik mooi passen bij de spijkerstof en ik heb gevraagd of ik het mee kon nemen.”
Het mocht. Aan het woord is Ingrid. Zij tekende de patronen voor de hondenjasjes, maar de meiden van de cursus Creatief Naaien voor Kids bij de Stiksteek, mogen er verder mee doen wat ze willen. “Het kan allemaal”, zegt Natali. Lotta, Febe, Bo, Eline, Maud en Rosalie zijn geconcentreerd aan het werk. Inspiratie kregen ze door te kijken naar ontwerpers als Iris van Herpen en Bas Kosters. Natali: ‘We willen ze groot laten denken.”

Van de straat

De deelnemende honden en hun baasjes komen allemaal uit de buurt van het Croydonplein en werden door Ingrid van de straat geplukt. Zo gaat dat met modellen.
Vandaag komt er een aantal honden langs om de kleding te passen. De eerste is Red. Een jaar is hij, het is de eerste hond van eigenaar Floor. “Hij eet alles, volgens mij heeft hij net al een stuk stof opgegeten.” Van zijn jasje blijft hij gelukkig af. Het past precies. Hond nummer twee komt binnen, Buddy is de naam. Jan en kleindochter Eva begeleiden hem straks op de catwalk. “Of de dogwalk moet je misschien wel zeggen”, aldus Jan. “Hij kan geen kunstjes. Maar als híj de poot niet omhoog doet, dan doe ik het wel.”

Talent

Natuurtalent Sam sluit de middag af. Keurig zit de cockerspaniël van baas Thea bovenop de grote tafel, waar hij kalmpjes al het gefriemel ondergaat. Iedereen verdringt zich om hem heen. “Wat een schatje!” Ook aan zijn jasje hoeft niet veel meer te gebeuren, de meiden hebben goed werk afgeleverd.
En willen ze nu allemaal modewerper worden? “Nee hoor”, zegt Bo, “Ik word later boerin”.
De modeshow vindt plaats op 22 juni om 16.30 uur op festival Karamba! aan het Croydonplein.

.

Hairstylist

Fotoshoot